
Tento rýchly slaný závin považujem za jeden z najlepších a najchutnejších spôsobov, ako si poradiť zo zvyškom ryže z víkendu. Stačí ju zabaliť do lístkového cesta so správnymi ingredienciami a razom máte na stole skvelú, luxusne vyzerajúcu večeru.
Tento rýchly slaný závin považujem za jeden z najlepších a najchutnejších spôsobov, ako si poradiť zo zvyškom ryže z víkendu. Stačí ju zabaliť do lístkového cesta so správnymi ingredienciami a razom máte na stole skvelú, luxusne vyzerajúcu večeru.
“Pizzaaaaaaaaaaaa!!!” Tento výkrik počujem vždy, keď doma deťom oznámim, že budem robiť pizzu. Domácu verziu tejto talianskej pochúťky milujú – a ja zas milujem priestor na experimenty, ktoré mi pizzové cesto umožňuje. Samozrejme, nebudem sa nimi chváliť žiadnemu rodenému Talianovi, ALE! Ja si hovorím že: 1/ doma si môžem robiť čo chcem a 2/ účel svätí prostriedky. V tomto prípade zemiaky, ktoré akousi náhodou zvýšili.
Ak miluješ pečenie kysnutých koláčov a pečiva, možno poznáš dilemu, čo podniknúť s druhou polovicou čertvého droždia: “piecť čosi ďalšie alebo ho odložiť do chladničky a veriť, že naň nezabudneš?” A možno sa ti tiež stalo, že ti po uvarení brokolice alebo kelu na kelový prívarok ostala voda, ktorú ti bolo ľúto vyliať do výlevky, ale hneď ti nenapadlo, čo s ňou. Táto polievka pomôže rozlúsknuť oba problémy – či už zvlášť, alebo naraz.
Tieto koláčiky sú u nás v poslednej dobe veľkým hitom. Preto ak mi občas zvýši tvaroh, s radosťou sa vždy do nich pustím. Ich plnka sa dá tak isto poňať v zmysle míňania domácich zásob a skončiť v nich môžu orechy, mak, staršie jabĺčka, husté lekvár alebo čerstvé ovocie s menším podielom vody.
Ako tínedžerke mi mamina zvykla hovoriť: “Ty si dlhá ako týždeň pred výplatou.” Vtedy som sa na tej vete smiala, dnes už mi však už termín “týždeň pred výplatou” taký vtipný nepríde. Ak poznáš ten pocit, keď začiatkom mesiaca sleduješ scvrkávajúce sa bankové konto a zároveň riešiš, čo uvariť, aby ti to s peniazmi vyšlo, kým ďalšie cinknú na účet, zaostri na tento recept. Budú ti naň stačiť jeden až dvojdňové rožky, ostatné budeš mať doma.
Tak čo, ako ste si poradili so zvyšnými bielkami počas vianočného vypekania? Ak ste si ich zamrazili, mám pre vás jeden chutný tip – ak si na raňajky radi zamaškrtíte, tento recept vás určite poteší.
Zemiaky, zemiaky, kam s vami? Ak si občas kladiete aj vy túto otázku po tom, čo vám zvýši trocha varených zemiakov, s pomocou tohto receptu vyčaríte jednoduchú a chutnú večeru. U nás sú chlebové placky vždy príjemným spestrením jedálnička a ak nestihnem ísť do obchodu po pečivo, tak aj výborným záchranným kolesom.
Kamaráti drahí, presne 25. novembra vychádza moja nová kniha NevyhadzuJEM! Nájdete v nej 80 receptov, ktoré pomôžu presne v situáciách, kedy v chladničke ostane nejaký ten zvyšok jedla ale nápad, ako ho spotrebovať, neprichádza a neprichádza. Proste taká barlička, ktorú občas v kuchyni potrebujeme (asi) všetci.
Kto by bol povedal, že z takejto čudesnej kombinácie môže vzniknúť čosi požívateľné? No viete čo? Ono to nie je len požívateľné, ale aj výborné! A ten, kto si potrpí na zdravé maškrtenie, si môže tieto skvelé brownies ihneď zaradiť do kategórie zdravých receptov.
Zvyšné zemiaky patria medzi suroviny, ktoré mi pri prihlasovaní do newslettera spomínate najčastejšie. A chceli by ste na ne recepty. Tento je rýchly a jednoduchý a poradíte si vďaka nemu aj s kúskom tekvice.