do poslednej omrvinky

Varenie zo všetkého, čo sa doma nezje na prvý šup

  • CHCEM MINÚŤ
    • Cestoviny / Múčne jedlá
    • Mliečne výrobky
    • Mäso pečené
    • Mäso varené
    • Ovocné kompóty a džemy
    • Ovocie prezreté / Zvyšky ovocia
    • Prebytky a zvyšky zeleniny
    • Rôzne
    • Ryžu varenú
    • Staré pečivo
    • Vajcia celé
    • Vaječné bielky
    • Vaječné žĺtky
    • Zemiaky varené
    • Zvyšky alkoholu
    • Zvyšky koláčov / nevydarené pečivo
  • ČLÁNKY
  • RECEPTY
  • O MNE
  • KONTAKT
  • KNIHA
Menu

Rôzne

AQUAFABA

Čo je aquafaba? …počuli ste už o aquafabe? Ak ešte nie, v tomto článku sa o nej dozviete viac

Vegánska majonéza z aquafaby …radi by ste poznali recept na majonézu bez vajec? Tu ho máte 🙂

 

HLIVA

Dusené hlivové stonky …o tom, že stonky hlivy nemusíte zahadzovať do koša

Odber noviniek

O blogu

Mám rada zábavu, a to aj v kuchyni.
A nerada vyhadzujem zvyšky potravín.
Radšej ako v koši ich vidím v zdravých, chutných a oku lahodiacich pokrmoch.
Blog je moje ihrisko a môj spôsob, ako zastaviť plytvanie v kuchyni.
Ak vás nejaký recept inšpiruje a pomôže vám zatočiť so zvyškami potravín,
ktoré zvyknú ostať práve vám,
moja misia bude úspešná :-) .

O receptoch

Všetky recepty majú spoločné jedno – sú zamerané na spotrebovanie potravín, ktoré sa dostali do kategórie "zvyšok" alebo "prebytok".
Obe majú totiž spoločné to, že ak gazdiná včas nevymyslí, ako s nimi naložiť, ľahko môžu skončiť tam kde to nikto nechce - v odpadkovom koši.
Recepty nie sú klasicky zoradené podľa typu jedla,
ale podľa surovín, ktoré práve potrebujete spotrebovať.
Snažím sa, aby recepty boli nie len chutné,
ale podľa možnosti aj zdravé, alebo minimálne také, ktoré vám nevyrobia pneumatiku na páse.
Hoci, za veľkosť porcií a dennú dávku pohybu už neručím ;) .

MOJA (NAŠA) NOVÁ KNIHA

MOJA (NAŠA) NOVÁ KNIHA

INSTAGRAM

doposlednejomrvinky

Priatelia, nezabudnite, kuchári a reštaurácie s Priatelia, nezabudnite, kuchári a reštaurácie sú tu stále pre vás 🙂Viem že doba je ťažká, mnohí máme oveľa hlbšie do peňaženiek, ale možno ste to práve vy, kto:👉🏻 je na homeoffice a nemá čas si pripravovať každý deň obed👉🏻 varí denno denne 7 dní v týždni a občas by si rád dal od varenia pauzu👉🏻 má svoju obľúbenú reštauráciu, cukráreň či kaviareň, rád by jej pomohol ale nevie akoSkrátka, nech už máte akýkoľvek dôvod, gastroprevádzky sú stále pripravené pripraviť vám vaše obľúbené jedlá a nápoje na osobný odber alebo ich priniesť priamo k vám domov.V posledných dňoch sa ľudia pracujúci v gastre združili do iniciatívy @stalesmetu Prijmite pozvánku od šéfa Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojta Artza, sledujte aktivity iniciatívy na Facebooku a na Instagrame a sem tam si niečo z reštaurácie objednajte, alebo si kúpte aspoň take-away kávu či zákusok 😉Reštauratérov môžete podporiť aj tak, že o @stalesmetu dáte vedieť svojim známym a priateľom - skrátka, každá pomoc sa ráta.Ďakujem a......držme si všetci palce a držme sa#stalesmetu
Naty @chutodnaty ma vyzvala, aby som spoločne nav Naty @chutodnaty ma vyzvala, aby som spoločne navarila so svojimi chalanmi. Tak sme sa na to dali 👩‍👦‍👦😀 Výsledok: ✔old school jablkovo-makový koláč podľa receptu od babičky, ✔jedna vedúca kuchárka, ✔jeden pomocný kuchár - nadšený krájač jabĺčok a ✔druhý pomocný kuchár - skôr obkukávač, ktorý sa nakoniec rozhodol, že ide radšej kresliť tank ✏Neviem ako to máte s varením s deťmi vy, ale u nás je to pri takmer každej aktivite o tom, že čo chce jeden, to nechce druhý 🤷‍♀️ Pôjdeme bicyklovať? Jeden áno, druhý nie 😣 Dáme si na večeru palacinky? Opäť tá istá odpoveď 😩 Ideme na ihrisko? Jeden bude rozhodne chcieť ostať doma 😤Takže pri pečení koláča to dopadlo rovnako, pomáhal len jeden 👨‍🍳 Na obranu toho druhého, ktorý práve nemal svoj kuchársky deň však musím povedať, že vie uvariť krupicu a osmažiť chleby vo vajci 💪V dnešno-zajtrajších stories nájdete fotoreport z prípravy koláča, aj potenciálneho youtubera, ktorý vám ukáže, ako na tie vajkochleby 😂Recept nájdete na blogu - tradične, je zo zásob, stavím sa, že všetko na jeho prípravu nájdete 🏠 doma.A ozaj, kto príde na záhadu, že v tomto makovom koláči mak vôbec nevidno? 🤔A týmto zároveň prehadzujem varešku Miške zo @sistersbakerysk aby navarila so svojimi ratolesťami ❤#varimzozasob #peciemzozasob #dnesjem #foodphoto #doposlednejomrvinky #bakeitforward #foodphotography
Dobré ránko! ☀️☀️☀️ Čo dnes raňajk Dobré ránko! ☀️☀️☀️ Čo dnes raňajkujete? 🍽Ja som dnes v chladničke našla načatú šľahačkovú smotanu a tvaroh a to znamená, že sa koná domáci pribináčik 🤗 Ako si ho pripravujete vy?Toto je môj obľúbený pomer: . 1 kelímok bieleho jogurtu (150 g) . 1/2 kelímka šľahačkovej smotany (125 ml) . cca 1/2 balenia tvarohu (100-115 g) . 1 PL medu alebo práškového cukru . dreň z 1 vanilkového lusku (môžete vynechať)Všetko zmixujem, rozdelím do misiek a ozdobím čerstvým alebo sušeným ovocím. Alebo aj ničím a vyjem ho už z mixéra 🤣#varimzozasob #dnesjem #doposlednejomrvinky #breakfast #breakfastideas
Otázka: ostali vám po Veľkej noci varené vají Otázka: ostali vám po Veľkej noci varené vajíčka? 🐔 Že nie? Nevadí. Tak si ich uvarte alebo otvorte konzervu tuniaka a máte dnes rýchlu večeru jak lusk 🤗Ak máte chuť na nátierku s reďkovkou a čiernymi olivami, nech sa páči recept, samozrejme zo zásob: (príprava cca 10 minút, množstvo pre 4 osoby) . 160 g tuniaka z konzervy (alebo 3 uverené vajíčka) . 10 reďkoviek . 30 ks čiernych olív . 3 ČL horčice . 4-6 PL tatárskej omáčky (dá sa nahradiť kyslou smotanou, bielym jogurtom, bánoveckou nátierkou alebo krémovým syrom) . 1 jarná cibuľka . soľ a čierne korenie podľa chutiOdkvapkaného tuniaka roztlačte vidličkou (alebo varené vajcia nasekajte na drobno). Reďkovky, olivy a cibuľku nastrúhajte na jemno alebo posekajte. Pridajte horčicu, tatarku, zmiešajte a na záver dochuťte soľou a čiernym korením.#varimzozasob #dnesjem #doposlednejomrvinky
Minulý týždeň mal narodeniny jeden z najdôležitejších mužov môjho života ❤Náš prvorodený.Počas oslavy, ale vlastne aj dnes, stále myslím na to, že najdôležitejšia vec je to, že môžeme byť spolu.Keď som mala 10 rokov, napísala som list riaditeľovi našej nemocnice. Prosila som ho v ňom, aby mojej mamine nedával na Vianoce službu a vymenovala som mu všetky Štedré dni, Silvestre aj dni počas Veľkonočných sviatkov, ktoré dovtedy strávila na pohotovosti.Moja mama je lekárka a mať ju počas sviatkov doma nebola úplná samozrejmosť. Pamätám si na Štedré dni, kedy mi doma veľmi chýbala, aj na iné sviatočné dni, kedy sme jej miesto šibačky alebo prípravy silvestrovských chlebíčkov chodili kývať pod okná pohotovostnej ambulancie.V práci bude aj počas tohtoročných veľkonočných sviatkov - slúžiť bude na Bielu sobotu.Dnes má však už 64 rokov a dúfam, že až toto všetko pominie, stretneme sa všetci v poriadku a zdraví.A že na to, ako sme po železiarstvach zháňali kryty na tvár a riešili výrobu DIY respirátorov, aby bola ako tak v ambulancii chránená, budeme s úsmevom spomínať len ako na jednu poriadnu punkovačku.Ten tréning z detstva a to, že sme trávili sviatky veľakrát bez mamy a ona bez nás, bol síce nepríjemný ale na niečo predsa len dobrý.To, že musíme počas Veľkonočných sviatkov ostať doma, neberiem nijak tragicky. Päť dní doma prežijeme.Budeme spať, pozerať s deťmi rozprávky, konečne upečiem veľkonočného barančeka podľa receptu od starej mamy (po minulé roky nebolo kedy, vždy sme boli počas sviatkov niekde mimo), možno zasadím bylinky, zatancujem si, ale hlavne... budem s tými, ktorých mám najradšej. Zdravotníci tú možnosť nemajú. Rodiny zdravotníkov tiež nie. A tak isto policajti, hasiči, vojaci a všetci tí, ktorí počas sviatkov musia pracovať, slúžiť nočné a byť v plnom nasadení, s fotkami svojich detí a partnerov v mobiloch, a s vierou v to, že sa domov vrátia zdraví.Pokiaľ máme doma vzťahy v poriadku, nehádame sa a nemlátime, je jedno kde sme. Či na balkóne, terase alebo v obývačke.5 dní nie je veľa. Je to ale dosť na to, aby sme si dokázali spraviť neobyčajný program v úplne obyčajných podmienkach. Čo plánujete počas Veľkej noci vy?
Bree raaanko! 🌞Aké raňajky si robievate naj Bree raaanko! 🌞Aké raňajky si robievate najradšej? My keď sme doma, frčíme na kašiach.Samoška, ovsené vločky ako základ sú klasika. Ale ak dojde ovos, poslúži aj bulgur, kus kus, ryža, pšeno, pohánka alebo krúpy.Ja kaše väčšinou varím v mlieku, ale keď ho nemám, uspokojím sa aj s vodou. Hrozne poteší, ak človek vtedy doma  objaví plechovku kokosového alebo kondenzovaného mlieka. Alebo krabicu sušeného mlieka. Alebo orieškové maslo.Ovocko nemusí byť práve čerstvé - ak nie je, dáme si do kaše sušené alebo džem.A pridávam aj semienka, tých mám doma kopec. Sezamové, ľanové, konopné, či chia - pomeliem ich na kávovom mlynčeku a kaša má zrazu inú chuť, ešte viac vlákniny a telu prospešných látok.Moji starí rodičia ovsenou kašou začínali každé ráno odjakživa. Nikdy nezabudnem na jej chuť, zjemnenú bielym jogurtom, na hrudky tvarohu, sladký domáci ríbezľový džem a neuveriteľne kyselé ale prudko zdravé bobule rakytníka, ktoré mali namrazené v mrazáku.Skrátka, kaše sú také raňajky šampiónov 🏆A čo ste mali dnes na raňajky vy? 🙂#varimzozasob
Potrebujete rýchly a jednoduchý obed alebo veče Potrebujete rýchly a jednoduchý obed alebo večeru? Kus kus s čiernou šošovicou a mrazenou zeleninou je veľmi variabilné jedlo: -  Kus kus môžete vymeniť za bulgur alebo pokojne za zvyšok ryže. Alebo vytiahnite papiňák a farebné ryže alebo krúpy, ktoré vám ležia v špajzi a uvarte tie -  Mrazená zelenina – ak máte čerstvú, použite čerstvú – mrkvu, karfiol, brokolicu, pór. Z mrazenej zeleniny zas hrášok a kukuricu alebo mrazené zeleninové zmesi -  Čiernu šošovicu môžete nahradiť šošovicou Puy, červenou alebo hnedou. Ak máte čas alebo otvorenú plechovku iných strukovín, smelo použite tie -  Môžete pridať aj tofu alebo slaninu, sušené paradajky či olivy – závisí na vašej chuti a stave špajze -  Ak máte čerstvé bylinky, napr. petržlenovú vňať, nasekajte ich navrch SUROVINY (pre 4 osoby)¾ hrnčeka kus kusu + 1,5 násobné množstvo vody alebo vývaru + soľ¾ hrnčeka strukovín¾ - 1 hrnček mrazenej zeleninyOlivový olej1 cibuľa1-2 strúčiky cesnakuKúsok  slaniny POSTUP1.  Na 2-3 PL olivového oleja pomaly restujte na pásiky nakrájanú cibuľu, kým nezačne hnednúť. Ak máte k dispozícii slaninu, pridajte ju k cibuli a opekajte. Nakoniec pridajte cesnak a 30 sekúnd opekajte.2.  Medzitým pripravte kus kus a šošovicu. Kus kus zmiešajte s 1 PL olivového oleja, osoľte, zalejte 1,5 dielom vriacej vody. Nechajte napučať.3.  Uvarte šošovicu. Keď je mäkká, pridajte k nej na minútu mrazenú kukuricu a hrášok. Zlejte.4.  V jednom hrnci zmiešajte kus kus so šošovicou, hráškom a kukuricou. Vmiešajte olivový olej, na ktorom sa opekala cibuľka.5.  Rozdeľte na taniere. Ozdobte opečenou cibuľkou, slaninou a cesnakom.#varimzozasob
Čo budem variť? Čo mám nakúpiť? Koľko potra Čo budem variť? Čo mám nakúpiť? Koľko potravín mám mať doma? Otázky, ktoré rieši teraz drvivá väčšina z nás. Reagujeme rôzne. Nikto sa vrhne do obchodu a odíde s 2 nákupnými vozíkmi. Niekto zas naopak, nakupuje ako inokedy, bežné množstvá a zásoby si nerobí.Čo je správne? Priznám sa, odpoveď vám na to nedám. Vidím to tak, že hlavne treba zachovať pokoj a chladnú hlavu. Určite je rozumné mať v zásobe potraviny na niekoľko dní, predovšetkým tie trvanlivé. Nemyslím si však, že spraviť si zásoby znamená vykúpiť supermarket a zásobiť sa potravinami až tak, že sa nám doma nakoniec pokazia. Alebo že ten piaty balíček múky ktorý sme si len tak pre istotu vložili do vozíka, bude chýbať niekomu, kto doma nemá žiadny. Nikto nevie, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej a kedy sa život opäť vráti do normálu. Preto si myslím, že je namieste byť racionálny a čo najzodpovednejší.V prípade potravín - neplytvať nimi - snažiť sa ich využiť do posledného kúska - namiesto impulzívneho nakupovania v obchodoch trochu zabrzdiť a prezrieť domáce zásoby - varenie si plánovať a vopred si premyslieť, čo navaríme a z akých surovín - podľa toho možno totiž zistíme, že do toho obchodu vlastne nakoniec vôbec nemusíme ísť (alebo minimálne tak často, ako sme boli doteraz zvyknutí)V mrazákoch aj špajziach máme každý určite potraviny, ktoré tam, už nejaký čas ležia a zišlo by sa ich minúť. A s nimi môžme začať. Každý máme doma nejaké tie strukoviny, ktoré sú cenným zdrojom živín, a dajú sa naklíčiť, takže v prípade nedostatku čerstvej zeleniny si môžeme cenné vitamíny zabezpečiť práve vďaka nim.Spravme si inventúru v špajziach, prezrime na balíčkoch dátumy spotreby a minimálnej trvanlivosti. Prezrime mrazáky, ak sme v nich už dlhšie nerobili poriadok. Improvizujme. Šetrime. Nie sú vajcia? Pečme koláče, v ktorých ich netreba. Nahraďme ich mletými ľanovými semoačkami alebo rozpučeným banánom, ktorý sme si možno pred niekoľkými týždňami zamrazili. Alebo siahnime po receptoch, kde ich vôbec netreba alebo len minimálne množstvo. Bez praženice z desiatich vajec sa teraz zaobídeme. (pokračovanie v komentároch)
Máte chuť na mliečnu ryžu? Ale jasné že mát Máte chuť na mliečnu ryžu? Ale jasné že máte 😁Táto je špeciálna v tom, že bola uvarená šupito presto, bez miešania a s minimom roboty.Nie, nepoužila som žiadny špeciálny druh ryže, stačilo vziať na pomoc . . . kto uhádne? . . . áno, tlakový hrniec 🤗Ten môj mi pomáha už vyše 6 rokov a volá sa Presto. Veľmi mi šetrí čas a nebojím sa s ním ani žiadnych kuchynských katastrof, @tescoma_slovensko ho totiž vybavila niekoľkými poistkami, vďaka ktorým je hrniec úplne bezpečný.V najnovšom článku na blogu sa ale nedozviete len o bezpečnom varení v tlakáči, ale aj tipy, čo v ňom variť a to, ako tlakový hrniec šetrí čas, energiu aj peniaze.Lebo kto chce byť "eko", tlakový hrniec mu v tom môže pomôcť 💪🌍 A ako to máte s papiňákom vy? Varíte na ňom intenzívne alebo sa ešte len odhodlávate? 🙂
Moji milí ❤ Veľmi ma mrzí že už dlhšie som Moji milí ❤ Veľmi ma mrzí že už dlhšie som nepostla nič nikam, ani sem, ani na blog. Zistila som však, že tlačiť na pílu nemá zmysel a že nejde stíhať absolútne všetko. Preto sa primárne venujem práci a blog hybernuje 🛏 Ale!!! Varím stále - len je to tak potichu, že o tom vedia len zasvätení 😂😂😂 Aby ste si však nemysleli že som nadobro opustila blogerský rybníček alebo sa v ňom nebodaj utopila, tak nie nieeee 😉 Momentálne pracujem na dokončení kuchárskej knihy pre @ecocapsule.sk 💪💪💪 ...a musím povedať, že robota je to tak zaujímavá a celý mozog vyžadujúca, že popri tejto práci už nie som schopná myslieť na iný typ varenia ani vymýšľať ďalšie nové recepty 💁‍♀️ Doma teda teraz varím segedíny, vývary, rizotá a takú tú klasiku, a aby mi z toho varenia hlava nepraskla, prekladám to klikaním v AutoCade. Lebo aj architektúra je môj chlebíček 😊 No ale to som chcela. Oprašujem svoj záväzok spred roka, ktorý znel "naučím sa mať rada Instagram" 🙈🙈🙈 Tak ja teda idem znova do toho! 😂 Držte mi palce, nech mi odhodlanie vydrží čo najdlhšie, nech toto nie je na najbližšieho pol roka posledný post 🤣 No a čo to máme na fotke za jedlo? Viete čo, ak ste sa dočítali až sem, tak hádajte, aspoň budem vedieť, koho tieto moje litánie zaujímajú 😁😁😁 ...takže, ak si sa dočítal/a až sem, posielam ti veľký božtek a ďakujem 🙏😘 aj za to, že ma stále sleduješ, hoci je na mojom insta nuda jak v Brne (neviem prečo sa to tak hovorí, ja keď som tam bola, tak tam bolo všetko, len nie nuda🤘)
Už dlho sme tu nemali žiadny koláč. A ani post Už dlho sme tu nemali žiadny koláč. A ani post 🙈 Ľudkovia, starať sa o dve sociálne siete je pomaly rovnaké ako mať dve deti. Tie moje sú však dôležitejšie a tak na posty akosi neostáva čas ani energia 😭 Ale vás zanedbávať nechcem a tak vám ako malé ospravedlnenie za mesačnú absenciu na Instagrame posielam tento koláč. Veď leto už búcha na dvere, tak kto sa ešte nezbavil mrazených čerešní z minulého roka, tento páj je super čerešňožrút 🍒 Recepis nájdete na blogu, dátum 8my február a ja sa idem naučiť mať rada Instagram 💃 A inak...vo FB skupine Do poslednej omrvinky dnes postla šikovná žienka Nika ďalší super nápad ako využiť mrazené 🍒 Aj do ovocnej kože sú super 👌 Ak máte chuť na praktické riešenia ako využiť rôzne suroviny, tipy a triky ako variť štýlom "čo dom dal", šup šup do skupiny. Teším sa na každú jednu dušu ktorej záleží na osude jedla vo vlastnej domácnosti 🤗#cherrypie #emptyyourfreezer #baking #instabake #instacake #instasweet #lovefoodhatewaste
Je veľa spôsobov ako sa dá poukázať na 👉 p Je veľa spôsobov ako sa dá poukázať na 👉 problematiku plytvania s potravinami.Napríklad takou pop-up reštauráciou, do ktorej si hostia prinesú ingrediencie zo svojich chladničiek a šéfkuchár im z nich pripraví večeru.V stredu vznikla takáto reštaurácia v @chefparade v pražských Holešovicích - pod záštitou @hellmanns_czsk ako súčasť kampane proti plytvaniu jedlom.Keďže jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo, všetci zúčastnení dostali od Hellmann´s niekoľko dní pred akciou krabičky, v ktorých mali na akciu priniesť 3 suroviny zo svojich chladničiek.Celý event sa točil okolo jedla, s cieľom ukázať, ako s ním narábať tak, aby sa nevyhadzovalo. S informáciami o food waste vystúpil Adam Podhola zo @zachranjidlo , ja som pripravila dva recepty, v ktorých s pomocou produktov Hellmann´s padli za obeť vyšibané vajcia z veľkonočných sviatkov aj zásoby jarnej zeleniny v chladničke. Kačka Kuranova zo @Smoothandcooking porozprávala tipy, ako skladovať zeleninu a ovocie, aby predčasne nemuseli skončiť v koši.Hlavnými hviezdami večera však boli prinesené potraviny v krabičkách a traja kuchári, ktorí zožali na konci eventu za svoje výkony obrovský potlesk - Scott van Wagenen (ak budete v Prahe, určite navštívte jeho @levainbistro ), Honza Matějka @yes_chef26  a Luboš Rychvalský (obaja vedú kurzy v pražskom Chefparade). A rozhodne si ho zaslúžili, pretože pripraviť personalizované jedlá pre 25 ľudí približne za 2 hodiny, s tým, že suroviny, ktoré budú súčasťou pripravovaných jedál, budú poznať až na začiatku eventu, je poriadna výzva.Stredajšia pop-up reštaurácia bola skvelou inšpiráciou ako môže zo zopár ingrediencií v chladničke vzniknúť zaujímavé jedlo a že vedieť variť z toho, čo má človek doma, je nevyhnutné, ak jedlo nechceme zbytočne vyhadzovať.@hellmanns_czsk - bola to parádna akcia, vďaka za to že som mohla byť pri tom 👍#stredabezezbytku
Load More... Follow on Instagram

Kontakt

lusinda@doposlednejomrvinky.sk

ĎAKUJEM

KDE VŠADE MA NÁJDETE?

RSS
Follow by Email
Facebook
fb-share-icon
Twitter
Tweet

Archív článkov

  • máj 2020 (1)
  • február 2020 (1)
  • jún 2019 (2)
  • máj 2019 (2)
  • apríl 2019 (5)
  • marec 2019 (4)
  • február 2019 (1)
  • január 2019 (3)
  • december 2018 (1)
  • november 2018 (2)
  • september 2018 (1)
  • júl 2018 (1)
  • jún 2018 (1)
  • máj 2018 (1)
  • apríl 2018 (2)
  • marec 2018 (2)
  • február 2018 (2)
  • január 2018 (2)
  • december 2017 (2)
  • november 2017 (2)
  • október 2017 (3)
  • september 2017 (1)
  • august 2017 (3)
  • júl 2017 (4)
  • jún 2017 (3)
  • máj 2017 (3)
  • apríl 2017 (5)
  • marec 2017 (5)
  • február 2017 (5)
  • január 2017 (5)
  • december 2016 (7)
  • november 2016 (4)
  • október 2016 (4)
  • september 2016 (5)
  • august 2016 (4)
  • júl 2016 (5)

FACEBOOK

[custom-facebook-feed]

  • CHCEM MINÚŤ
  • ČLÁNKY
  • RECEPTY
  • O MNE
  • KONTAKT
  • KNIHA

do poslednej omrvinky

Varenie zo všetkého, čo sa doma nezje na prvý šup